Netatmo LED display voor CO2 waarden

Het Netatmo weerstation meet CO2 waarden en slaat deze op in de centrale Netatmo database. De waarden die hier zijn opgeslagen kunnen met een API worden opgevraagd. Dit proces bestaat uit het aanvragen en uitwisselen van sleutels, instellingen en specifieke aanroepen. Dat is redelijk bewerkelijk en ik heb me er maar eens over gebogen om dat handen en voeten te geven.

Mijn doel is om in het vakantiehuis een compact internet-gekoppeld display op te hangen met de actuele CO2 waarde in het huis. Dat is handig omdat in dezelfde ruimte zowel gekookt, gestookt als verbrandt wordt (resp. gasfornuis, CV-installatie en open haard). De CO2 waarde verloopt dan ook nogal eens tussen 450 en 2200.

Netatmo heeft haar API goed gedocumenteerd. De belangrijkste informatiebronnen zijn:

Het MAC-adres van je weerstation vind je in Mijn Station beheren.

MAC-adres van de binnenmodule in Mijn Station beheren

Ik ga dit project als een Proof of Concept benaderen. Dat betekent de meest pragmatische route tussen idee en werkend voorbeeld, niet lettend op de hoeveelheid technical debt die intussen ontstaat:

  • M5StickC met MicroPython en UI Flow, data op het ingebouwde schermpje, stroomvoorziening via de USB aansluiting, nieuwe (foamboard?) behuizing om het binnenwerk van de M5StickC heen
  • Gebruik maken van de 'test' credentials: username en password, in plaats van verversende sleutels
  • Alleen een weergave van de CO2 waarden, geen gemiddelde, of signalering
Zelf een IoT toepassing makenKoop nu mijn boek!

Ik heb een heel toegankelijk boek geschreven over het zelf ontwikkelen van internet of things toepassingen. Je kunt dit boek kopen bij Bol.com en bij elektronicawinkel Okaphone. Het boek is voorzien van een website waarop uitbreidingen, wijzigingen en aanpassingen worden gepubliceerd. Ook codevoorbeelden en extra projecten zijn hier beschikbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *