De wet tot behoud van ellende

Na een volle week probleemloos 3D printen kon het bijna niet uitblijven: de besturingscomputer van de printer ging in rook op. Nou is dat nog niet eens zo'n ramp: ik was toch al van plan een verbeterde versie te maken, maar het moment waarop was ongelukkig. Het printen ging zo goed! Nouja, schouders eronder maar weer.

3 gedachten over “De wet tot behoud van ellende

 1. Maximilian zei:

  Er zijn een hoop van deze controller bordjes verkocht met de verkeerde mosfets, misschien is dat het probleem dat ze zo heet geworden zijn.

  Super dat je het nog zo snel voor elkaar gekregen hebt, ik zie je straks.

 2. Rudi zei:

  Hallo Maximillan,

  Ik heb een nieuwe print opgebouwd (de oude was helemaal verkoold ter hoogte van de MOSFET van de verwarmde basisplaat) en de temperaturen gemeten. De banen zelf worden niet al te warm, maar de MOSFET wel. Ik heb de MOSFET voorzien van een ruim bemeten koelprofiel en deze wordt nu slechts nog handwarm. De printplaat zelf ook. Ik ga het eerst eens zo proberen, zonder extra draden.

  Groet,

  Rudi

  p.s. Leuk om je op de Maker Faire in Groningen te zien!

 3. Maximilian zei:

  Op de bijbehorende wiki staat dat de printbanen van de spanningsverzorging naar de mosfets te dun zijn en dat daardoor het bovenstaande gebeuren kan, de oplossing is om een stevige draad over de printbaaan heen te solderen.

  Misschien dat als je het zaakje schoonmaakt en de extra draden plaatst dat alles weer functioneert?!?
  (check de mosfets nog even voor de zekerheid)

  Success! en zie je wel tijdens de maker fair

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *